MediaWatch

Analytiker: Disneys køb af Fox vil skærpe konkurrencen på streamingmarkedet

Disneys overtagelse af Rupert Murdocs filmaktiviteter i 21st century Fox vil give koncernen muskler til at tage markedsandele fra Netflix på streamingmarkedet, mener iagttager.

Foto: Screenshot The Lion King/ Disney

Den amerikanske underholdningskoncern The Walt Disney Company blev ikke så lidt større i denne uge, hvor opkøbet af film og tv-aktiviteterne i Rupert Murdochs 21st Century Fox blev en realitet.

Handlen til 71 milliarder dollar, ca. 466 mia. kr. føjer et katalog med blockbustere som Star Wars, The Simpsons og X-Men til Disneys portefølje og vil ifølge digital medieanalytiker Claus Bülow Christensen give Disney store muskler på det streamingmarked, som Disney er på vej ind på, skriver DR.

"Ud over kampen om vores penge bliver der også krig om vores tid. Med et større udvalg skal HBO, Netflix og Disney slås om vores opmærksomhed og vores loyalitet og skal dermed pumpe nye spændende tv-serier ud konstant. Jeg forudser et larmende, støjende og aggressivt marked, når de for alvor ruller sig ud," siger Claus Bülow Christensen til DR.

Handlen har været undervejs igennem længere tid og omfatter film- og tv-aktviteterne i 21st Century Fox - men ikke nyhedsmedier som Fox, som er koncernens andet store forretningsben.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere