MediaWatch

DR forsvarer visning af Michael Jackson-dokumentar

Dokumentaren "Leaving Neverland" er det mest streamede program på DRTV i marts, men kritiseres også for at være et ensidigt partsindlæg. DR-redaktør mener, filmen har relevans, der rækker ud over den konkrete sag.

Foto: TIMOTHY A. CLARY/ Ritzau Scanpix

HBO-dokumentaren "Leaving Neverland" er det mest streamede program på DRTV, der har købt rettighederne, foreløbig i marts, skriver Politiken fredag.

Men dokumentaren, der sætter fokus på to mænds anklager om at være blevet krænket seksuelt som børn af popstjernen Michael Jackson, har mødt kritik for ensidighed. I Danmark kritiserer talsperson for den danske Michael Jackson-fanklub Moo-Walkers, Christina Madsen, samtidig DR for at vise dokumentaren uden at have flere sider med.

DR's dokumentarredaktør Anders Bruus afviser over for Politiken, at dokumentaren er et partsindlæg. Han mener samtidig, at filmen belyser en problemstilling, der har relevans ud over de konkrete anklager mod Michael Jackson.

"Det er en dokumentarfilm om to unge drenge, der nu står frem og fortæller deres historie om, hvordan de er blevet udsat for seksuelt misbrug. Det er en væsentlig film, der lader dem og deres familier komme til orde om et alvorligt emne, der rækker langt videre end den konkrete sag. DR har indkøbt denne dokumentar, lavet af en prisvindende instruktør, netop af den grund," skriver Anders Bruus i et svar til Politiken.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere