MediaWatch

DR ansætter klimakorrespondent

For at styrke klimadækningen har DR ansat Thøger Kirk i en nyoprettet stilling som klimakorrespondent for DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter.

Thøger Kirk, 36, ny klimakorrespondent ved DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter. | Foto: DR/Bjarne Bergius Hermansen

Thøger Kirk er DR's nye satsningen på klimaområdet, og han er dermed ansat som klimakorrespondent for DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

"Klima er et af tidens allervigtigste emner, men også et at de sværeste og mest indholdstunge. Derfor er der i høj grad brug for et stærkt journalistisk fokus og en klimakorrespondent, der kan vise vej gennem junglen af fakta, forudsigelser og fornægtelser. Det er baggrunden for, at vi synes, at tiden nu er kommet til at gøre det til sit eget stofområde i DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter," siger Kirsten Marie Svendsen, redaktionschef for indland, erhverv og økonomi, i pressemeddelelsen.

Den nye klimakorrespondent er hentet internt hos DR, hvor han har været siden 2011. Han kommer fra en stilling som indlandskorrespondent.

"Vi vil gå nysgerrigt og kritisk til det, så vi kan levere viden, fakta og inspiration til den enkelte dansker om de udfordringer og løsninger, som klimaforandringerne indebærer både i forhold til vores eget liv og for hele verden," siger Thøger Kirk i pressemeddelelsen om tilgangen til dækningen af klimaområdet.

Kirsten Marie Svendsen begrunder den nye satsning med, at klimaet er et af de emner, der står øverst på danskernes dagsorden. Derfor skal det også afspejles i DR's dækning. Hun har forventninger om, at klima bliver et af de vigtigste emner ved det kommende folketingsvalg samt valget til Europa-Parlamentet.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs