MediaWatch

The Simpsons-afsnit fra 1991 med Michael Jackson fjernes

Anklager om seksuelle overgreb mod Michael Jackson har fået produceren bag "The Simpsons" til at tage affære.

Foto: TIMOTHY A. CLARY/ Ritzau Scanpix

Et afsnit af den satiriske animationsserie "The Simpsons" fra 1991 bliver fjernet, fordi den afdøde sanger Michael Jackson medvirker i det.

Det siger seriens mangeårige producer, James L. Brooks, til den amerikanske avis The Wall Street Journal.

Han oplyser, at han sammen med de to "The Simpsons"-skabere Matt Groening og Al Jean tog beslutningen efter at have set den nye HBO-dokumentar "Leaving Neverland".

I dokumentaren anklages Michael Jackson af to mænd for at have forgrebet sig på dem, da de var børn.

De nye anklager mod Michael Jackson har blandt andet fået flere radiostationer til ikke at spille sangerens musik. Og nu forsvinder altså også et næsten 30 år gammelt afsnit af "The Simpsons".

"Det føles helt sikkert som det eneste rigtige at gøre."

"De gutter, som jeg arbejder med - vi bruger hele vores liv på at diskutere jokes - de var slet ikke i tvivl om det her," siger James L. Brooks.

/ritzau/dpa

Mere fra MediaWatch

Top 20: Sæsonfinaler trak færre live-seere

Efterårets største danske underholdningsformater rundede sæsonen af i sidste uge, men i modsætning til sidste år nåede finaleprogrammerne med en enkelt undtagelse ikke over en mio. live-seere.

Nent udfaser Viafree og går i partnerskab med ViacomCBS

Nent trækker i 2022 stikket på sin reklamefinansierede streamingplatform i Norden, Viafree, til fordel for et partnerskab med en af verdens spillere inden for annoncefinansieret streaming. Nent skal fortsat stå for lokalt annoncesalg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs