MediaWatch

Støtte til tv-serie skaber politisk palaver i Helsingør

At Helsingør skal agere kulisse til krimiserien "The Sommerdahl Murders", skaber debat i kommunalbestyrelsen, hvor et flertal vil støtte den internationale tv-serie med 1,25 mio. kr.

Foto: Ritzau Scanpix/Jacob Ehrbahn.

Selvom Helsingørs gamle gader er hyggelige, skal den nordsjællandske havneby nu danne ramme om en krimiserie med den makabre titel "The Sommerdahl Murders". Men tv-serien, der er en filmatisering af forfatter Anne Grues krimibøger om den skaldede politichef Dan Sommerdahl, deler vandene i byens kommunalbestyrelse. Det skriver Berlingske.

Mandag vedtog et flertal kommunalbestyrelsen i Helsingør Kommune bestående af Konservative og Socialdemokratiet at støtte projektet, der produceres af TV 2, den tyske public service-kanal ZDF og produktionsselskabet Dynamic Television, med 1,25 mio. kr.

Bevillingen møder dog modstand fra Dansk Folkeparti, Venstre og De Radikale.

"Helt grundlæggende mener jeg ikke, at det er en kommunal opgave at bidrage til privat film- og tv-produktion. Jeg har også tidligere stemt imod støtte til en spillefilm. Det er også en uskik, at TV-selskaber på den måde presser kommunerne til at give bidrag til produktionen. Her bliver der så ovenikøbet lovet høj blå himmel, som der står i det oplæg, vi har fået i kommunalbestyrelsen. Der er mord i serien, men det skal ikke være skummelt," siger Christian Holm Donatzky, medlem af kommunalbestyrelsen for Radikale, til Berlingske.

Ifølge Henrik Møller, 1. viceborgmester og formand for Socialdemokratiets gruppe i kommunalbestyrelsen og tilhænger af bevillingen, vil optagelserne generere en omsætning på 2,5 mio. kr. i Helsingør baseret på en beregning fra Copenhagen Film Fund.

Kommunal produktionsstøtte ikke usædvanlig

Det er langt fra usædvanligt, at landets kommuner støtter tv- og filmproduktioner. Copenhagen Film Fund, der blev oprettet i 2013 med formålet om at gøre København og omegnskommunerne til attraktive optagelsessteder for danske såvel som udenlandske filmprodukter, er blandt andet funderet på økonomisk støtte fra otte sjællandske kommuner.

Sidste år valgte Københavns Kommune dog at trække sin støtte fra fonden, der dermed også mistede sit primære overlevelsesgrundlag og derfor kun eksisterer året ud.

Samtidig har jyske Hedensted, Aarhus og Frederikshavn Kommune medfinansieret tv-produktionerne "Hedensted High", "Dicte" og "Norskov", og en del af den regionale filmfond Filmfyns eksistensgrundlag er bidrag fra ni fynske kommuner.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere