MediaWatch

Skuespillerforbund kritiserer DR for at omgå overenskomst

I forbindelse med et nyt program til DR Ultra blev en skuespiller tlibudt et gavekort i stedet for løn. "Rystende," mener Dansk Skuespillerforbund, mens DR siger, at der er sket en fejl.

Foto: Ritzau Scanpix/Erik Refner

DR tilbød symbolsk betaling i stedet for løn efter overenskomsten til to uddannede skuespillere, skriver Politiken mandag.

Det skete i forbindelse med produktionen af et nyt program til DR Ultra med arbejdstitlen "Agent Zombie".

Mens en skuespiller blev tilbudt et gavekort på 500 kr. og en gavekurv, blev en anden tilbudt en "symbolsk betaling", og det vækker kritik i Dansk Skuespillerforbund.

"Det er rystende, og jeg har rådet medlemmerne til at sige nej. Vi oplever det som enestående, at et medlem af Dansk Skuespillerforbund får at vide af en stor spiller på markedet som Danmarks Radio, at man skal arbejde uden for overenskomst," siger formand for Dansk Skuespillerforbund Benjamin Boe Rasmussen.

I DR siger Johanne Bagge, chef for DR B&U’s Ultra-redaktioner, at der er tale om en fejl, og at det ikke var uddannede skuespillere, DR var interesseret i at hyre, men statister.

"Jeg kan se, at vores redaktion, som har søgt medvirkende til programmet, desværre ikke har haft kendskab til overenskomsten mellem DR og Dansk Skuespillerforbund, og det kan jeg selvfølgelig kun beklage. Der er kun blevet søgt statistmedvirkende, men jeg må medgive, at det er uklart formuleret, når ordet skuespiller er blevet brugt," skriver Johanne Bagge.

Ifølge overenskomsten mellem DR og Dansk Skuespillerforbund er dagstaksten for professionelle skuespillere 3.691,63 kr.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs