MediaWatch

Anmeldere: Viggo Mortensen imponerer i oscarnomineret film

Dansk-amerikanske Viggo Mortensen viser nye sider af sig selv i filmen "Green Book", mener danske anmeldere.

Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Mike Blake

Viggo Mortensen imponerer i filmen "Green Book", der er nomineret til en Oscar. Sådan lyder det fra de danske anmeldere, efter at filmen torsdag har haft dansk premiere.

Filmen får fire stjerner i Jyllands-Posten, Politiken og Kristeligt Dagblad, mens Berlingske kvitterer med fem stjerner.

Dansk-amerikanske Viggo Mortensen spiller i filmen over for Mahershala Ali. Begge er oscarnominerede for deres præstationer i filmen. Og det er da også særligt de to skuespillere, som anmelderne er begejstrede for.

Politiken-anmelder Kim Skotte skriver, at samspillet mellem Viggo Mortensen og Mahershala Ali "er den oplagte kvalitet" i filmen.

Viggo Mortensens karakter, dørmanden Tony, spilles med "stor autenticitet og vulgær charme", skriver Søren Jacobsen Damm fra Berlingske.

Jyllands-Postens anmelder Nanna Frank Rasmussen bider mærke i, at Mortensen i rollen "viser noget af sit komiske talent frem".

Ifølge Information-anmelder Ralf Christensen "lyser" de to skuespillere i deres roller.

Selv om Jyllands-Postens og Politikens anmeldere giver filmen rosende ord med på vejen, er de ikke lutter begejstrede. Ifølge Politikens anmelder overskygger "feel goodracisme" filmens ellers "karismatiske skuespillere".

Jyllands-Postens anmelder kalder filmen en rigtig "feel goodfilm", som kunne have haft gavn af mere fokus på de alvorlige emner.

Rosen fra Berlingskes anmelder er mere ubetinget:

"Manuskriptet er gedigent håndværk. Alt ved filmen er gennemarbejdet og teknisk virtuost."

"Green Book" fortæller historien om det uventede venskab mellem en sofistikeret afroamerikansk kunstner og en italiensk-amerikansk mand fra arbejderklassen i 1960'ernes raceadskilte USA.

Den er i alt nomineret til fem oscarstatuetter.

Filmen er instrueret af amerikaneren Peter Farrelly. Han instruerede og skrev kulthittet "Dum og dummere" fra 1994.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs