MediaWatch

Filmfolk kritiserer uddeling af oscarpriser i reklamepauser

Fire statuetter ved den forestående oscaruddeling bliver uddelt, mens tv-seerne bliver præsenteret for reklamer. Det møder kritik.

Foto: Ritzau Scanpix/Invision/AP/Danny Moloshok

Når årets oscarpriser uddeles 24. februar, så vil fire priser blive uddelt, mens ingen tv-seere kigger på. De bliver nemlig uddelt i reklamepauser, og dét valg kombineret med de priser, som bliver givet under pauserne, møder kritik fra flere prominente filmfolk, skriver Politiken med henvisning til Hollywood Reporter.

De fire priser gives til de bedste præstationer inden for makeup og styling, kortfilm, fotografering og redigering. Blandt dem, der har reageret mod uddelingen af de fire priser, er filminstruktøren Guillermo del Toro, der er tidligere vinder af oscarprisen som bedste instruktør.

"Jeg foregiver ikke at foreslå, hvilke kategorier der skal optræde under reklamepauser på Oscar-aftenen, men helt ærligt: Fotografering og redigering er i det absolutte hjerte af vores håndværk. De er ikke hentet fra teater- eller litteraturtraditionen. De er film," skriver Guillermo del Toro ifølge Politiken på Twitter.

Det er første gang, at der uddeles oscarpriser, mens tv-seerne ser reklamer. Oscarshowet kan ses i sin helhed på prisuddelingens hjemmeside og dens profiler på sociale medier.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs