MediaWatch

Tyske biografer ønsker spansk Netflix-film fjernet fra filmfestivals konkurrence

Rettet kl. 11.28. Tyske biografer og producenter har klaget over spansk Netflix-films deltagelse i hovedkonkurrencen ved Berlinalen.

Foto: Ritzau Scanpix/AFP/Tobias Schwarz

Rettet 14.02 kl. 11.28: Det fremgik tidligere på baggrund af Politikens oplysninger, at filmen "Elisa y Marcela" var blevet smidt ud af hovedkonkurrencen ved Berlinalen. Politiken oplyser til Filmmagasinet Ekko, at der alene er tale om, at tyske biografer og producenter ønsker filmen ekskluderet fra hovedkonkurrencen.

Tyske biografer og producenter ønsker den spanske film "Elisa y Marcela" smidt ud af hovedkonkurrencen ved den tyske filmfestival Berlinalen. Det oplyser Politiken, som MediaWatch tidligere har citeret.

Filmen er produceret af Netflix og får ganske vist premiere i biografer, men kun i Spanien – ikke i Tyskland. Det har fået uafhængige tyske biografer og producenter til at klage over filmens deltagelse i hovedkonkurrencen ved Berlinalen til festivalen og den tyske kulturmininster.

Den kinesiske film "Yi Miao Zhong" er ude af hovedkonkurrencen. Den officielle udlægning er, at filmen er ramt af tekniske problemer.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs