MediaWatch

Kulturminister bakker op om Nationalmuseets mediehus

Kulturminister Mette Bock (LA) ser positivt på Nationalmuseets ambitioner om at drive eget mediehus. Socialdemokratiets kulturordfører er bekymret for, om ressourcerne rækker.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Nationalmuseets ambition om at drive eget mediehus møder opbakning fra politisk side – bl.a. fra kulturminister Mette Bock (LA), skriver Altinget.

I går meddelte Nationalmuseet, at det vil drive eget mediehus, der skal producere dokumentarer, børneprogrammer med historiske temaer samt fiktion. Og det bliver vel modtaget af kulturministeren.

"Jeg er sikker på, at det kan få flere til at interessere sig for vores kulturhistorie. Men det med at binde forskning og videnskab ind i en fiktiv ramme er i øvrigt slet ikke noget nyt," siger Mette Bock til Altinget.

Nationalmuseets medieambitioner møder også opbakning fra Dansk Folkepartis kulturordfører Alex Ahrendtsen, der kalder idéen "modig og ambitiøs". Socialdemokratiets kulturordfører Mogens Jensen er mere afdæmpet i sin begejstring. Generelt er han positiv, men han er bekymret over, om museet har ressourcer nok.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs