MediaWatch

Danske Spil vil forbyde spilreklamer under sportskampe

Betting-reklamer skal begrænses under sportskampe på direkte tv, mener Danske Spil, der får politisk opbakning på Christiansborg.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Et politisk flertal bestående af Venstre, DF, SF, De Radikale og Socialdemokratiet vil begrænse spilreklamer på tv, hvilket falder direkte i tråd med en udmelding fra spiludbyderen Danske Spil, der mener, at spilreklamerne under live-kampe bør gøres til fortid. Det skriver Jyllands-Posten.

"Vi er kommet til et punkt, hvor man skal frede tidspunktet, fra kampen fløjtes i gang, til den er slut, inklusive pausen," siger Niels Erik Folmann, direktør i Danske Spil, til avisen.

Håbet fra politisk hold er, den øvrige spilbranche vil bakke op. Branchen mødes for tiden i en møderække, hvor forskellige tiltag diskuteres, heriblandt udspillet fra Danske Spil. Det sker, efter spilbranchen fra politisk side er blevet pålagt at nedfælde et etisk kodeks - bl.a. i forbindelse med brugen af reklamer.

Ifølge Danish Online Gambling Association er man dog endnu ikke nået til enighed om et etisk kodeks. SF, De Radikale og DF er klar til at lovgive om emnet, hvis ikke spilbranchen kan blive enige om en begrænsning, mens S ikke er afvisende, skriver Jyllands-Posten.

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs