MediaWatch

Golden Globe til "The Wife" er fjer i hatten på dansk producent

Den amerikanske skuespillerinde Glenn Close vandt i nat en Golden Globe for sin hovedrolle i den delvist danskproducerede film "The Wife".

Glenn Close. | Foto: Mario Anzuoni/Ritzau Scanpix

71-årige Glenn Close løb i nat med en Golden Globe-statuette for sin rolle i spillefilmen "The Wife". Skuespillerinden vandt i kategorien bedste skuespillerinde i et drama, med filmen der er delvist produceret af danske Meta Louise Foldager Sørensen i det danskejede produktionsselskab Meta Film London Ltd.

Meta Louise Foldager Sørensen har tidligere produceret film som "Antichrist" og "Melancholia" samt den Oscar-nominerede "En kongelig affære". Hun startede det danske produktionsselskab Meta Film i 2010 og har siden stiftet den svenske afdeling Meta Film Stockholm og engelske Meta Film London Ltd, fremgår det af en pressemeddelelse.

I samme kategori, som Glenn Close løb med sejren i, var blandt andre storfavoritten Lady Gaga nomineret for sin præstation i filmen "A Star Is Born".

"The Wife" fik premiere i september på Toronto International Film Festival, og den ramte de danske biografer d. 27. september 2018. Filmen er lavet over Meg Wolitzers bestsellerroman af samme navn og er instrueret af svenske Björn Runge.

"Første gang jeg læste "The Wife" blev jeg med ét inspireret af denne historie om kærlighed, kreativitet og en hemmelighed større end livet selv, som de to hovedkarakterer, Joan og Joe, bærer. Efter at have mødt fantastiske Glenn Close var jeg fuldt ud overbevist om, at det både ville blive en kreativ fornøjelse og en udfordrende oplevelse at instruere denne film," siger Björn Runge i pressemeddelelsen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs