MediaWatch

Britisk musikkæde står til kollaps nummer to på seks år

2500 stillinger er bragt i fare, fordi musikkæden HMV endnu en gang står til at komme under administration efter års faldende DVD-salg på grund af stigende konkurrence fra bl.a. streamingtjenester.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Matt Dunham

Den britiske musikkæde HMV, der slog dørene op i 1921, står til for anden gang på seks år at komme under administration. Det bringer 2500 stillinger i farezonen.

Det er faldende DVD-salg og konkurrence på onlineunderholdning fra streamingtjenester som Netflix, der presser det gamle selskab, skriver Daily Telegraph.

Avisen kan afsløre, at kapitalfonden Hilco, der reddede HMV fra en truende konkurs 2013, er klar til at sætte KPMG til at administrere den 97-årige kæde.

Samlet set er DVD-salget faldet med 30 pct. - og selv om faldet er mindre end ventet, så er indtjeningen for lille til at kunne dække HMV's omkostninger.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs