MediaWatch

Ny DR-næstformand taler imod finanslovsfinansiering af DR

DR's kommende næstformand, Dennis Nørmark, er ikke tilhænger af, at DR skal finansieres via finansloven. "Det er ikke et skridt i den rigtige retning," siger han.

Ritzau Scanpix/Thomas Lekfeldt
Dennis Nørmark bliver fra 1. januar næstformand for DR's bestyrelse. Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Lekfeldt

I 2019 begynder udfasningen af licensen, og i 2022 vil DR, TV 2 Regionerne og de andre formål, som licensmidlerne i dag bruges til, være finansieret udelukkende via finansloven.

Og den løsning er Dennis Nørmark ikke fan af, skriver Politiken. Han har siddet i DR's bestyrelse i fire år, er udpeget af Liberal Alliance og blev i går præsenteret som næstformand for DR's bestyrelse fra årsskiftet.

"Bliver organisationen bange for politiske repressalier, er vi nået for langt over i forhold til, hvad politikerne må fylde. Derfor har jeg altid været tilhænger af armslængde til det politiske niveau, og derfor er jeg ked af, at vi er kommet på finansloven. Det er ikke et skridt i den rigtige retning. Vi er her for lytterne og seerne, ikke for politikerne," siger Dennis Nørmark til Politiken.

Han erklærer sig til gengæld som tilhænger af den økonomiske slankning af DR og mener, at der er kommet et godt resultat ud af det, men siger, at man "kan diskutere" størrelsen af slankningen.

Dennis Nørmark er ét af 11 medlemmer af DR's bestyrelse. Fra årsskiftet ledes den af Marianne Bedsted, der tidligere på året blev udpeget som formand med effekt fra 1. januar 2019.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere