MediaWatch

Dansk oscarhåb er et skridt nærmere afgørende nominering

"Den Skyldige" er nu blandt de sidste ni bud på en finalist i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film.

Jacob Cedergren spiller hovedrollen i filmen "Den skyldige", her ses han med den Bodil-statuette, han vandt i 2009 for filmen "Frygtelig lykkelig". | Foto: ritzau/Scanpix/Keld Navntoft

Håbet om en dansk oscarnominering lever endnu. Det står klart, efter at det prestigefyldte shows såkaldte shortlists er blevet offentliggjort sent mandag aften dansk tid.

På listen over de film, der er blandt favoritterne til at blive endeligt nomineret til en statuette, finder man i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film "Den Skyldige".

Gustav Möllers thriller med Jacob Cedergren i hovedrollen fik fantastiske anmeldelser i USA ved premieren på Sundance Film Festival i januar og har vundet flere internationale priser.

Filmen er svenske Gustav Möllers spillefilmsdebut. Den foregår i realtid en nat på en dansk alarmcentral. 

I den altoverskyggende hovedrolle ses Jakob Cedergren som politibetjenten Asger Holm, der besvarer et 112-opkald fra en bortført kvinde.

Det er nu op til oscarkomitéen for ikke-engelsksprogede film at vurdere de tilbageværende ni kandidater i kategorien.

Den 22. januar udvælges de fem film, som får en oscarnominering. Den endelige vinder af prisen afsløres ved det store show den 24. februar 2019.

I samme kategori var den svenske "Gräns" også spået en stor chance. Den er dansk koproduceret, ligesom at en stor del af holdet bag filmen er dansk.

"Gräns" klarede dog ikke mandagens cut i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film. Til gengæld er den videre i kategorien bedste makeup og hår.

I dokumentarkategorien er den danske "The Distant Barking of Dogs" af Simon Lereng Wilmont gået videre og er nu blandt de 15 sidste kandidater i kategorien.

Historien om Oleg og hans bedstemor i en østukrainsk krigszone har rørt festivalpublikummer i hele verden. 

Siden verdenspremieren på International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) sidste år har filmen indkasseret 25 festivalpriser.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs