MediaWatch

Kunstnerforeninger gør fælles front mod kulturbesparelser

Årlige besparelser på kulturinstitutioner får 26 kunstnerforbund til at råbe vagt i gevær i ny kampagne mod besparelserne.

Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Foreninger for bl.a. forfattere og skuespiller er blandt 26 kunsterforbund, der i fællesskab vil gå i rette med besparelser på kulturområdet. Det skriver Politiken.

Opråbet fra de 26 forbund kommer som reaktion på de årlige besparelser på 2 pct., som kulturinstitutioner er underlagt. Kulturministeriet har ganske vist til ført kulturområdet 775 mio. kr. over de næste fire år, men det har ikke dæmpet frygten for konsekvenserne af besparelserne.

"Vi bliver nødt til at sige højt, at de omprioriteringer, der sker i disse år, laver store sår. Det kan godt være, at kulturministeren siger, at man laver et stort løft i finansloven, men det er noget sludder," siger Susi Hyldgaard, der udtaler sig på vegne af de 26 forbund, til Politiken.

Forbundene håber bl.a. at kunne få kulturforbrugere til at dele deres kunst- og kulturoplevelser rundt om i landet med hashtagget #kulturNU.

Mere fra MediaWatch

Organisationer: EU-afgørelse baner vej for digital nulmoms på magasiner

EU's ministerråd har godkendt en ændring af et momsdirektiv, som giver EU's medlemslande større fleksibilitet i forhold til at indføre fx nulmoms. Ifølge Danske Medier, Grakom og Dansk Erhverv er det et grønt lys fra EU-side til at udvide digital nulmoms til digitale magasiner i Danmark.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs