MediaWatch

Sky stopper sponsorat af succesfuldt cykelhold

Mediet Sky stopper sit sponsorat af cykelholdet Team Sky ved udgangen af 2019.

Geraint Thomas og Chris Froome er begge en del af Team Sky, der hidtil har været sponsoreret af det britiske medie Sky. Foto: Ritzau Scanpix/AFP/Glyn Kirk

Cykelholdet Team Sky har været det mest dominerende hold i sporten i en årrække, og holdet har blandt andet lukreret på at have et væsentligt større budget end konkurrenterne.

Hvis holdet skal fortsætte dominansen efter 2019-sæsonen, bliver det under et andet navn. Det britiske medie Sky stopper nemlig sit sponsorat af det succesfulde cykelhold efter næste sæson. Det oplyser Sky News på Twitter.

På holdets hjemmeside bekræfter Sky, at sponsoratet ophører, og at man går på jagt efter en ny navnesponsor.

"Vi vil køre under et nyt navn, hvis det lykkes at finde opbakning til det," skriver cykelholdet.

Siden 2010-sæsonen har holdet kørt under navnene Sky Procycling og Team Sky.

Holdet har blandt andet opnået stor succes i Tour de France, som med en enkelt undtagelse er blevet vundet af en Sky-rytter hvert år siden 2012. Henholdsvis Bradley Wiggins, Chris Froome og senest Geraint Thomas har triumferet i det store etapeløb, mens de har været på lønningslisten hos det britiske cykelhold.

Ifølge Sky selv har holdet vundet 322 sejre siden 2010. Det inkluderer otte samlede sejre i Grand Tour-løb, 52 samlede sejre i andre etapeløb samt 25 sejre i endagsløb.

/ritzau/

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere