MediaWatch

Ministers von Trier-kommentar deler vandene

Kulturminister Mette Bocks udmeldte ønske om, at filminstruktør Lars von Trier forsøger sig med en mere livsbekræftende film, bliver kaldt knap "så smart" af flere i branchen.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Snakken om kulturminister Mette Bocks (LA) kommentar på Facebook og Twitter søndag, hvor hun forslog filminstruktøren Lars von Trier at lave en film, der i modsætning til mange af de tidligere "mundede ud i håb, glæde og hyldest til livet", fortsætter tirsdag.

I dagens Berlingske har bl.a. Kim Pedersen, direktør for Danske Biografer, kommenteret, at ministeren naturligvis kan have en privat holdning, men det ikke er "så smart" at melde den ud som minister. At hun ønsker film, "der rammer bredt og samtidig har en høj kunstnerisk værdi", har han dog svært ved at være uenig i, siger han til Berlingske.

Kim Pedersen får opbakning af Soundvenues filmredaktør, Jacob Ludvigsen, der også pointerer, at det normalt bekommer sig, at en kulturminister bakker op om danske film - især festivaldeltagerne samt film, der ikke kunne laves uden statsstøtte - med henvisning til, at Lars von Trier er en af de danske instruktører med størst international anerkendelse for sine værker.

Delte vande

Opbakning til ministerens kommentar er imidlertid kommet fra Zentropa-producenten Peter Aalbæk Jensen, erklærer sig "fuldstændig enig" i Mette Bocks synspunkt.

"Nu har vi i "The House That Jack Built" (von Triers premiereaktuelle film, red.) fået slået alt og alle ihjel og skåret dem i små stykker, så det kunne være forfriskende," siger Peter Aalbæk Jensen til Berlingske.

Mandag afviste kulturministeren over for Ritzau, at hensigten med opslaget svar at bryde armslængdeprincippet, hvilket flere på de sociale medier beskyldte hende for.

"Jeg kunne aldrig drømme om at blande mig i, hvilke film Lars von Trier skal lave. Jeg har kæmpestor respekt for ham og betragter ham som et filmmenneske i verdensklasse," sagde hun til Ritzau.

"Men jeg ved, at Lars Trier tidligere har lavet benspænd for blandt andre Jørgen Leth og sat dem i uvante situationer, hvor de blev udfordret.Derfor var det bare mit forsøg på med et glimt i øjet at stille ham et lignende benspænd."

Mette Bock udfordrer Trier til at hylde livet i næste film 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs