MediaWatch

Sofie Gråbøl indtager rollen som dansk dronning i ny HBO-serie

Den danske skuespillerinde skal spille dronning Marie af Danmark i en ny tv-serie på HBO.

Sofie Gråbøl. | Foto: Tine Harden/PR/DR

Når den britisk-amerikanske tv-serie "Gentleman Jack" får premiere i 2019 på streamingtjenesten HBO Nordic, så bliver det med danske Sofie Gråbøl på rollelisten.

Det oplyser HBO Nordic i en pressemeddelelse. 

Men det er ikke hvem som helst, som skuespillerinde skal spille. 

Sofie Gråbøl skal nemlig hoppe i de royale klæder og indtage rollen som dronning Marie af Danmark, der var gift med Frederik VI.

"Da jeg blev spurgt, om jeg havde lyst til at spille dronning af Danmark i en helt ny serie af Sally Wainwright, kunne jeg ikke sige ja hurtigt nok," siger Sofie Gråbøl om rollen.

Serien udspiller sig i West Yorkshire i England i 1832 og er inspireret af den sande historie om Anne Lister, der skal spilles af Suranne Jones.

Det er blandt andet historien om en kontroversiel kvinde, der ønsker at gifte sig med en anden kvinde.

"Forbrydelsen"-stjernen skal dog ikke rejse langt væk for at optage scenerne til den kommende tv-serie.

En del af scenerne skal nemlig indspilles i København.

Copenhagen Film Fund har været med til at få produktionen til Danmark.

I denne uge indspilles seriens sidste scener rundt om i Indre By i København og i Næstved i Sydsjælland, oplyser filmfonden i en pressemeddelse.

"Gentleman Jack" er instrueret af Sally Wainwright, Sarah Harding og Jennifer Perrott, og er en produktion på otte afsnit i et samarbejde mellem Lookout Point, BBC One og HBO.

50-årige Sofie Gråbøl blev for alvor kendt i Storbritannien i rollen som den kølige vicekriminalkommissær Sarah Lund i "Forbrydelsen". 

Hun er desuden aktuel i den britiske dramaserie "Fortitude".

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs