MediaWatch

Hunt forventer fremskridt i Khashoggi-sag meget snart

Jeremy Hunt er sikker på, at de ansvarlige for drabet på Jamal Khashoggi vil blive stillet til ansvar snart.

Foto: Ritzau Scanpix/AFP/Ozan Kose

Den britiske udenrigsminister, Jeremy Hunt, har ladet Saudi-Arabien forstå, at drabet på journalisten Jamal Khashoggi "ikke kan eller må ske igen". 

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Jeremy Hunt er i Saudi-Arabien som del af en kort rundtur i regionen, hvor han også vil besøge De Forenede Arabiske Emirater.

Mandag mødtes han med kong Salman og kronprins Mohammed bin Salman for at diskutere krigen i Yemen og drabet på den saudiske journalist i Tyrkiet. 

Den 2. oktober gik Jamal Khashoggi ind på Saudi-Arabiens konsulat i den tyrkiske by Istanbul. Han kom aldrig ud igen, og efter stort internationalt pres og flere andre forklaringer har Saudi-Arabien indrømmet, at Khashoggi blev dræbt på konsulatet.

Forud for mødet udtalte Hunt, at han ville lægge pres på Saudi-Arabien i sagen om journalisten, der har skrevet kritisk om styret.

"Det internationale samfund er stadig forenet i sin rædsel og harme over drabet på Jamal Khashoggi for en måned siden," udtalte Jeremy Hunt i en erklæring søndag ifølge nyhedsbureauet AFP.

"Vi opfordrer de saudiarabiske myndigheder til at samarbejde med den tyrkiske efterforskning af hans dødsfald, så vi kan give hans familie og den iagttagende verden retfærdighed."

Efter mødet er Hunt sikker på, at de ansvarlige vil blive stillet til ansvar. Ministeren forventer, at der vil ske fremskridt i sagen "meget snart", siger han ifølge Reuters. 

I foråret 2015 gik Saudi-Arabien i krig mod houthi-oprørerne i Yemen og står nu i spidsen for en koalition, der har støtte fra USA.

I løbet af det seneste tre og et halvt år er mindst 10.000 mennesker blevet dræbt, mindst 50.000 er såret, og millioner er sendt på flugt fra deres hjem. 

FN har kaldt konflikten for verdens værste humanitære krise, da omkring 14 millioner mennesker i Yemen er på randen af hungersnød. 

Storbritannien forsøger at få opbakning i FN's Sikkerhedsråd til at få iværksat fredsforhandlinger i Yemen.

"Den eneste løsning nu er en politisk beslutning om at lægge våbnene og søge fred," lyder det fra udenrigsminister Hunt. 

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs