MediaWatch

DR snitter kanalprofilerne på DR1 og DR2 til

DR’s nye strategi skal gøre DR1 lidt bredere og DR2 mere specialiseret, siger DR’s mediedirektør, der fredag præsenterer planerne for det fremtidige indhold for landets producenter.

Tine Harden/PR/DR
Dramaserien på DR1 "Herrens veje" Foto: Tine Harden/PR/DR

Når DR i 2020 går fra seks til tre kanaler på flow-tv, skal de tilbageværende kanaler samtidig stå skarpere for seerne. Det skriver Politiken.

DR præsenterer fredag den fremtidige indholdsstrategi for de private producenter, der gerne vil sælge programmer ind til DR. Her lyder en af overskrifterne fra mediedirektør Henriette Marienlund, at kanalprofilerne skal snittes til, så DR1 bliver bredere, men med kant, mens DR2 skal være mere specialiseret med en grad af nørderi.

”Nogle gange kommer man til at lave nogle programmer, som er fine og gode, men ikke særlig markante. Vi bliver nødt til – og sådan er det jo, især når man skal spare penge – at være klare på, hvornår vi gør det ene, og hvornår vi gør det andet. For jeg tror, vi skuffer folk mest, når vi laver det, der er indimellem, så det hverken får værdi for dig som særligt interesseret, eller hvis du ikke rigtig ved noget om et emne,” siger DR’s mediedirektør, Henrette Marienlund, til Politiken.

I 2020 smelter DR K sammen med DR2, mens DR3 og DR Ultra bliver rene digital tilbud. Det efterlader DR1, DR2 og børnekanalen Ramasjang tilbage på flow-tv. Samtidig vil DR producere flere programmer målrettet streamingtjenesten DRTV og lave en forlængelse af DR2 digitalt med konceptet DR 2+, der skal have fokus på samfund og kultur, men med en yngre profil.

Omlægningerne er en del af DR's nye strategi efter medieaftalen, der barberer 20 pct. af DR's midler over de næste fem år.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere