MediaWatch

TDC-ejer arbejdede sammen med hovedmistænkt i udbyttesag

Banken Macquarie, der er medejer af TDC, arbejdede sammen med mistænkt i sag om snyd med udbytteskat.

Ritzau Scanpix/AP/Rick Rycroft
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Rick Rycroft

Da den svindelmistænkte Sanjay Shah i starten af 2012 spekulerede i en særlig fidus med udbytteskat, var det med den australske bank Macquarie som nær samarbejdspartner.

Det bekræfter banken over for erhvervsmediet Finans.

Macquarie, der sidste år blev medejer af TDC, har på det seneste været i vælten for at have været med til at tømme europæiske statskasser. I den sag anslås 410 mia. kr. at være havnet i de forkerte lommer.

I Danmark har et netværk af udenlandske finansfolk fået udbetalt mindst 12,7 mia. kr. Det var gennem metoder, som skattevæsnet har betegnet som decideret svindel.

Den hovedmistænkte i den sag er den britiske finansmand Sanjay Shah. Han har ikke tidligere været sat i forbindelse med Macquarie.

Medejere har bedt om redegørelse

Banken forsvarer sig med, at den blot var en blandt mange, og at der for få år siden var et andet syn på den form for aktiehandler.

"Som vi allerede har offentliggjort i en udtalelse, var Macquarie en ud af mere end 100 finansielle institutioner involveret i det marked," siger kommunikationschef Paul Marriott til Finans.

De tre danske pensionskasser ATP, PFA og PKA, der købte TDC sammen med Macquarie, har bedt om en redegørelse fra den australske bank.

Da den store sag om svindel med udbytteskat kom frem i lyset i oktober, sendte Macquarie et brev med en redegørelse til pensionskasserne, hvor den fortalte, at fidusen med udbytteskat stoppede i 2011.

Der stod ikke, at banken hjalp forretningsmanden Sanjay Shah med en lignende fidus i 2012.

Ingen af de tre pensionskasser ønsker at lave nye investeringer med Macquarie, før at de har fået tilfredsstillende svar fra banken.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Amazon byder på regional sports-tv i USA

Amazon-koncernen har budt på et regionalt sports-tv-netværk med 22 kanaler, som i dag er ejet af Walt Disney. Frasalget er en del af betingelserne for Walt-Disneys fusion med 21st Century Fox.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere