MediaWatch

DR ville lukke tekst-tv men fik politisk nej

Frem mod sparerunden forsøgte DR at få lov til at lukke tekst-tv i et forsøg på at spare penge. Men det fik mediehuset nej til.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

DR forsøgte frem mod mediekoncernens store spare- og strategiplan at få lov til at lukke tekst-tv for at spare penge. Men det fik DR nej til, viser en aktindsigt, som Journalisten har fået i Kulturministeriets dialog med DR frem mod en ny public service-kontrakt.

Dansk Folkepartis medieordfører, Morten Marinus, argumenterede under de politiske forhandlinger for at bevare DR's forpligtelse til at tilbyde tekst-tv, skriver fagbladet. Det gjorde han især af hensyn til de ældre brugere af tekst-tv.

"Det giver ikke nogen mening på nuværende tidspunkt at lukke det ned efter vores overbevisning. Der vil gå en hel del år, inden man overhovedet kan begynde at diskutere det, hvis man overhovedet skal," siger han til Journalisten.

Af aktindsigten fremgår det, at DR den 1. juni skrev til Kulturministeriet, at man på det tidspunkt var i gang med at undersøge mulighederne for besparelser i "alle dele af DR's virksomhed", og at man derfor også havde rettet fokus mod tekst-tv.

Den 7. september efter et ordførermøde slog kulturministeren i et revideret udkast til en ny public service-kontrakt fast, at DR skal tilbyde tekst-tv, og at "hvis DR allligevel ønsker at udfase tekst-tv, inden public service-kontrakten udløber med udgangen af 2023, skal det forelægges for alle partier bag medieforliget."

Det er særligt danskere over 47 år, som finder vej til tekst-tv, viste tal fra DR i foråret. I alt lægger 23 pct. af danskerne ugentligt vejen forbi tekst-tv.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs