MediaWatch

DF: DR burde have nedlagt flere stillinger i København

Selv om DR har nedlagt flest stillinger i København i den sparerunde, huset har gennemført, havde Dansk Folkepartis medieordfører gerne set, at der var nedlagt færre stillinger i provinsen. I alt blev 323 stillinger nedlagt i København.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

DR's treårige spareplan betød, at 15 pct. af stillingerne i hovedstaden forsvandt, mens Aarhus og Aalborg til sammenligning blev 14 pct. og 12 pct. mindre. Det fremgår af tal, som Journalisten har fået fra DR.

I alt blev 323 stillinger nedlagt i DR Byen i København, men Morten Marinus, der er medieordfører for Dansk Folkeparti, havde dog gerne set, at København var blevet hårdere beskåret i sparerunden.

"I forvejen bor de fleste journalister i København, det gælder ikke kun for DR, det er alle, og vi mener, at DR skal afspejle hele Danmark bedre - derfor mener vi også, at når der så skulle være fyringer, så var det København, der skulle holde for," siger Morten Marinus til Journalisten.

DR's generaldirektør forklarer i et skriftligt svar til mediet, at det for DR har været vigtigt, at spare- og strategiplanen "spejler hele Danmark", og at DR's distrikter er blevet friholdt fra besparelser, samtidig med at DR vil oprette en ny indlandsredaktion i Aarhus.

Tidligere i oktober meddelte DR, at den udmeldte spareplan resulterer i 382 nedlagte stillinger - heraf 323 i København. Hårdest ramt blev økonomi, teknologi og medieproduktion.

Mere fra MediaWatch

Top 20: Sæsonfinaler trak færre live-seere

Efterårets største danske underholdningsformater rundede sæsonen af i sidste uge, men i modsætning til sidste år nåede finaleprogrammerne med en enkelt undtagelse ikke over en mio. live-seere.

Nent udfaser Viafree og går i partnerskab med ViacomCBS

Nent trækker i 2022 stikket på sin reklamefinansierede streamingplatform i Norden, Viafree, til fordel for et partnerskab med en af verdens spillere inden for annoncefinansieret streaming. Nent skal fortsat stå for lokalt annoncesalg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs