MediaWatch

Minister vil bevare fredning af TV 2 i regler om aktindsigt

Mette Bock har ingen planer om at lade TV 2 være omfattet fuldt ud af offentlighedsloven og dermed reglerne om aktindsigt, oplyser hun i et skriftligt svar.

Foto: Scabpix Ritzau/Mads Claus Rasmussen

Journalister og andre interesserede mennesker kan som udgangspunkt anmode om aktindsigt hos statslige selskaber. Men det gælder ikke for TV 2, der ellers er ejet af den danske stat. Og sådan vil det blive ved med at være, hvis det står til kulturminister Mette Bock (LA). Det oplyser hun i et skriftligt svar til Folketingets Kulturudvalg.

Ministerens holdning til spørgsmålet er kommet for en dag, efter Stine Brix, medlem af Folketinget for Enhedslisten, har stillet ministeren et spørgsmål om hendes syn på sagen. Stine Brix har stillet lignende spørgsmål til andre ministre, der har statsejede selskaber i deres ressortområde.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs