MediaWatch

ATP-direktør afviser nye samarbejder med TDC-partner

Christian Hyldahl, topchef i pensionskassen ATP, afviser over for DR at indgå nye samarbejder med banken Macquarie i den nærmeste fremtid. Det sker efter afsløringen af bankens nøglerolle i svindlen med udbytteskat i Europa.

Foto: Ritzau Scanpix/Malene Anthony Nielsen

Den danske pensionskasse ATP afviser at indgå nye samarbejder med den australske bank Macquarie.

Det siger topchef Christian Hyldahl til DR, efter at en række europæiske medier, herunder DR og Politiken, kunnet afsløre, hvordan investeringsbanken har spillet en nøglerollen i svindel med udbytteskat i Europa for mindst 410 mia. kr.

ATP ejer teleselskabet TDC sammen med Macquarie og to andre danske pensionskasser, PFA og PKA. Det samarbejde har ATP tænkt sig at holde fast i, men der kommer ikke nye partnerskaber med banken i den nærmeste fremtid.

"Med hensyn til nye investeringer med Macquire er der en lang række spørgsmål, vi skal have svar på. Det er svært at forestille sig, at vi kan være en del af nye samarbejder med dem på den korte bane," siger adm. direktør Christian Hyldahl til DR.dk og fortæller, at han udtaler sig på vegne af de tre danske pensionskasser i konsortiet bag TDC.

Han understreger, at han ikke fortryder, at ATP fortyder købet af TDC sammen med Macquarie, men at man gerne vil have partnere, "som operer på ordentlig vis".

Macquarie har hele tiden fastholdt, at man ikke har brudt loven.

Enhedslisten kalder minister i samråd om ATP's forbindelse til TDC-medejer

TDC's danske ejere om udskældt partner: Vi betaler dansk skat 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs