MediaWatch

Strategidirektør: Misforståelse at TDC kun vil fokusere på infrastruktur

Infrastruktur- og indholdsforretningerne bevæger sig i forskellige retninger, men TDC har fokus på at udvikle begge dele, fastslår selskabets strategidirektør. Han åbner samtidig op for, at der på sigt kan blive tale om forskellige ejere.

Foto: TDC / PR

Det er en misforståelse, at opsplitningen af TDC i to forretningsenheder med fokus på henholdsvis infrastruktur og indhold betyder, at koncernen fremover vil prioritere førstnævnte.

Det fastslår TDC's strategidirektør Lasse Pilgaard over for Økonomisk Ugebrev. Han peger på, at de to forretningsområder bevæger sig i hver sin retning, hvilket stiller forskellige krav til deres ledelsesmæssige fokus og kapitalstruktur. Det er baggrunden for opsplitningen.

"For indholdsforretningen bevæger markedet sig i disse år meget hurtigt, drevet af den store digitaliseringsrejse med tv-streaming og Netflix, og samtaler via nye teknologier såsom facetime. Det stiller ydermere helt nye krav til infrastrukturen og sikring af den nødvendige kapacitet, hvorfor der her også kræves store investeringer gående fremad," siger Lasse Pilgaard til Økonomisk Ugebrev.

Strategidirektøren fortæller samtidig, at det endnu ikke ligger fast, hvordan den fremtidige struktur i TDC kommer til at se ud. Der kan således blive tale om to sideordnede selskaber under et holdingselskab eller en model med forskellige ejere.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs