MediaWatch

Enhedslisten kalder minister i samråd om ATP's forbindelse til TDC-medejer

Oppositionspartiet vil have beskæftigelsesminister til at gøre rede for hans syn på, at ATP har købt TDC sammen med bl.a. australsk bank, der spiller en rolle i udbytteskandalen, der kom frem i sidste uge.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Rick Rycroft

Enhedslisten har kaldt beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i samråd om ATP's køb af TDC sammen med bl.a. australske Macquarie. Det skriver Børsen.

Det fornyede fokus på Macquarie, der sammen med tre danske pensionsselskaber købte TDC tidligere på året, kommer i kølvandet på DR og Politikens afsløringer af, hvordan en række storbanker har hevet milliarder af kroner ud af europæiske statskasser gennem tilbagebetaling af udbytteskat. Blandt bankerne, som er en del af sagen, er netop Macquarie.

Enhedslisten vil have svar på, hvad ministeren mener om, at ATP, som danske lønmodtagere betaler ind til, har investeret sammen med Macquarie i TDC. Oplysningerne om den australske banks involvering i udbyttesagen er blevet noteret hos ATP.

"De gør indtryk og indgår i vores samlede billede af Macquarie som fremtidig investeringspartner. Det er afgørende, hvordan Macquarie reagerer på sin egen fortid, og at de samarbejder fuldt ud med myndighederne i afdækningen af sagen," lyder det i en skriftlig kommentar fra Ulrik Weuder, senior vice president hos ATP, til Børsen.

TDC's danske ejere om udskældt partner: Vi betaler dansk skat

TDC's hovedejer førte an i kup mod europæiske statskasser 

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs