MediaWatch

Så mange er blevet opsagt i DR's faggrupper

Der var flest journalister iblandt, da DR i sidste uge opsagde 205 ansatte. Målt i forhold til årsværk blev journalistgruppen mere ramt end HK- eller AC-ansatte i DR - men mindre end organiserede i Dansk Metal og Medieforbundet.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Mere end en tredjedel af de opsigelsesvarsler, DR i sidste uge gav i alt 205 medarbejdere, var til journalister. Det viser en oversigt fra DR over antallet af sindede i de enkelte faggruppper i huset.

I alt fik 87 medlemmer af Dansk Journalistforbund besked om, at de ville blive fyret – mere end dobbelt så mange som Medieforbundet i DR, der er den faggruppe, hvor der blev sindet næstflest. 38 medlemmer af Medieforbundet, der er en faglig organisation forankret i DR og kun for DR-ansatte, blev sindet. Det var 12 flere end blandt Dansk Metals medlemmer, hvor 26 fik et opsigelsesvarsel.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs