MediaWatch

Mistænkt for drab på bulgarsk journalist tilstår

En 21-årig bulgarsk mand har tilstået, at han - utilsigtet - slog journalisten Viktoria Marinova ihjel.

Foto: Ritzau Scanpix/AFP/Dimitar Dilkoff

En 21-årig bulgarer ved navn Severin Krassimirov har over for tysk politi tilstået, at han - utilsigtet - har dræbt den bulgarske tv-journalist Viktoria Marinova.

Det oplyser anklagemyndigheden i den tyske by Celle.

Liget af den 30-årige Marinova blev fundet i en busk i en park i hendes hjemby Ruse. Hun er ifølge myndighederne blevet voldtaget, inden hun blev dræbt af slag i hovedet og kvælning.

Krassimirov har ifølge anklagemyndigheden fortalt, at han kom op at skændes med en kvinde parken i Ruse. Han var efter eget udsagn fuld og påvirket af narkotika på tidspunktet.

Han slog kvinden adskillige gange i hovedet, inden han smed hende i en busk. Men det var aldrig hans hensigt, at hun skulle dø, lyder forklaringen, som anklagemyndigheden gengiver den.

Krassimirov nægter at have voldtaget eller bundet hende. Han kommer selv fra Ruse.

Anklageren i Ruse har fortalt, at Marinova desuden blev berøvet sin mobiltelefon, bilnøgler, briller og noget af hendes tøj.

Krassimirov blev pågrebet i Tyskland tirsdag, efter at der blev udstedt en europæisk arrestordre. Han vil ifølge anklagemyndigheden i Celle blive udleveret inden for 10 dage.

/ritzau/AP

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs