MediaWatch

Miso Film skal producere miniserie om ubådssagen

TV 2 Danmark, norsk TV 2 og svensk TV4 samt Bonniers C More er tv-partnere i en miniserie om mordet på den svenske journalist Kim Wall, som produceres af Miso Film.

Foto: PER FANEFJORD LAURSEN

Sagen om drabet på den svenske journalist Kim Wall bliver til en tv-serie i seks afsnit, der skal skrives og instrueres af den danske filminstruktør Tobias Lindholm. Det fremgår af en pressemeddelelse fra parterne bag.

Bag projektet står produktionsselskabet Miso Film i samarbejde med TV 2 Danmark, svensk TV4 & C More og Outline Film samt norsk TV 2. Senest har Miso film stået bag serier som "Kriger" for TV 2 og "The Rain" for Netflix, mens selskabet også tidligere har produceret bl.a. "Dicte" til TV 2 og"1864" til DR1.

Tobias Lindholm skriver miniserien i samarbejde med afdelingschef Jens Møller fra Københavns Politi, som efterforskede sagen, og Kim Walls forældre, Ingrid og Joachim Wall.

Historien om ubådsbygger Peter Madsen, der er dømt for drabet på Kim Wall, kommer ikke til at være en del af serien, lyder det i pressemeddelelsen.

Miniserien får den engelske titel "The Investigation", og produktionen ventes at gå i gang næste år. Selskabet Fremantle vil stå for salget af serien, som bliver introduceret for potentielle købere ved MIPCOM Market i næste uge i den franske kystby Cannes.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs