MediaWatch

DR gør status efter sindedag – 382 stillinger forsvinder

Næsten 400 stillinger forsvinder hos DR. Over halvdelen af antallet dækker over de varslede afskedigelser, der er meldt ud i dag.

Foto: ritzau/Scanpix/Lars Helsinghof Bæk

DR har afsluttet sindedagen, der har stået på siden morgenstunden. I alt har DR varslet, at 205 medarbejdere skal afskediges. Det skriver DR i en meddelelse.

Ud over dagens varslede afskedigelser har 64 medarbejdere indgået en aftale med DR om en frivillig fratrædelse. Derudover er 87 stillinger blevet nedlagt gennem omplaceringer. Dertil kommer 26 chefstillinger, der er blevet nedlagt.

Dermed er det samlede antal nedlagte stillinger 382.

"Dette er en af de sværeste og længste dage nogensinde for alle i DR. Vi har sammen med de faglige organisationer gjort vores yderste for at reducere antallet af påtænkte afskedigelser, og det er lykkedes at begrænse det til 205. Men det er stadig et meget, meget stort antal medarbejdere, som har oplevet, at der er blevet grebet ind i deres liv på en måde, som de ikke selv har ønsket," udtaler Maria Rørbye Rønn, DR's generaldirektør, i meddelelsen.

Med de 382 stillingsnedlæggelser lander DR i den lavere ende af det udmeldte spænd på 375-400. Det tal meldte DR ud 18. september, da public serivce-stationen præsenterede sin spare- og strategiplan. Den skal i alt skære 420 mio. kr. af DR's udgifter, når planen er fuldt indfaset i 2021.

Besparelserne dækker de første tre år af den femårige periode, hvor DR skal skære i budgettet som følge af, at regeringen og Dansk Folkeparti i foråret blev enige om at skære 20 pct. af DR's økonomiske ramme frem mod 2023.

DR's udmeldte plan rækker frem til og med 2021. Den sidste del af besparelserne vil DR efter planen melde ud i 2021. Maria Rørbye Rønn sagde i september, at der til den tid vil blive tale om besparelser for yderligere cirka 250 mio. kr.

Som MediaWatch skrev tidligere i dag, bringer stillingsnedlæggelserne DR ned på det laveste antal årsværk i mere end 10 år.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs