MediaWatch

Medie: DR har givet besked til alle sindede medarbejdere

Ifølge Journalisten har DR's medarbejdere fået besked om, at de medarbejdere, der påtænkes afskediget, nu har fået besked.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Alle de medarbejdere, som DR's ledelse har i sinde at afskedige, har fået besked. Det skriver fagbladet Journalisten.

DR's medarbejdere skulle være klar ved telefonen fra kl. 8. Herfra og fremefter blev de berørte medarbejdere ringet op med besked om, at ledelsen har i sinde at afskedige dem. Den proces er slut nu, skriver fagbladet med henvisning til en intern mail i DR, der blev rundsendt kl. 9.25.

I løbet af dagen afholdes der sindesamtaler, hvor de sindede medarbejdere taler med deres chef. Først når samtalerne er slut, bliver der givet besked om, hvor mange medarbejdere der er blevet sindede, og hvor mange der har lavet en aftale med DR om en frivillig fratrædelse.

"Det bliver nok sidst på dagen. Først når alle sindesamtaler er overstået klokken 17," siger Henrik Vilmar, fællestillidsrepræsentant for journalisterne i DR, til Journalisten.

Sindedagen er et led i DR's spare- og strategiplan, der blev meldt ud i september. Den skærer 420 mio. kr. af DR's udgifter, når planen er fuldt indfaset i 2021. I alt skal der nedlægges mellem 375 og 400 stillinger.

DR vil styrke regional dækning – men medarbejdere går ikke fri af sindedag

Overblik: Det ved vi forud for sindedagen i DR 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs