MediaWatch

Ung mand anholdt i Tyskland efter journalistdrab

Dna-bevismateriale på Viktoria Marinovas krop og tøj knytter anholdt bulgarsk mand til drab.

Den dræbte journalist Viktoria Marinova mindes i den bulgarske by Ruse. | Foto: Ritzau Scanpix/AFP/Dimitar Dilkoff

Opdateret kl. 15.43 – En bulgarsk mand er blevet tilbageholdt i Tyskland i forbindelse med drabet på den undersøgende tv-journalist Viktoria Marinova, oplyser de bulgarske myndigheder.

Bulgariens rigsadvokat, Sotir Tsatsarov, bekræfter, at den bulgarske statsborger Severin Krasimirov er blevet anholdt.

Indenrigsminister Mladen Marinov siger, at efterforskere har fundet dna-bevismateriale på Viktoria Marinovas krop og tøj.

"Der er fysiske beviser, der knytter den anholdte til drabet," siger Marinov.

Han tilføjer, at Krasimirov, som er indbygger i byen Ruse, hvor drabet skete, har været straffet for tyverier af genbrugsmetal.

Ens talsmand for anklagemyndigheden siger, at den anholdte er blevet sigtet for drabet.

Den mistænkte er en mand i 20'erne. Han skal angiveligt være rejst fra Bulgarien til Tyskland, hvor hans mor bor, søndag.

Dagen før blev liget af den 30-årige journalist fundet i en park i hendes hjemby Ruse i det nordlige Bulgarien. Marinova var blevet voldtaget, før hun blev dræbt af slag i hovedet og kvælning. 

Tirsdag blev en rumænsk statsborger, der blev sat i forbindelse med drabet, anholdt i Bulgarien. Han blev løsladt senere samme dag og vil ikke blive sigtet i sagen, fortalte politiet efterfølgende.

Tredje journalistdrab i EU på et år

Viktoria Marinova arbejdede som tv-vært på en lokal tv-station, hvor en sag om mulig svindel med EU-midler i Bulgarien var under lup.

Hun er den tredje journalist, der er blevet dræbt i et EU-land det seneste år, og EU-Kommissionen har krævet hurtig handling fra de bulgarske myndigheder.

"Kommissionen forventer, at de ansvarlige myndigheder foretager en hurtig og grundig undersøgelse. De ansvarlige for drabet skal retsforfølges. Vi skal sørge for, at journalister overalt er i sikkerhed," sagde en talsperson for EU-Kommissionen tidligere på ugen.

Bulgarsk politi oplyser, at de undersøger alle mulige scenarier. Heriblandt også et muligt link mellem drabet og Marinovas virke.

Landets indenrigsminister afviser dog, at drabet skyldes journalistens arbejde.

Viktoria Marinova efterlader sig et lille barn. 

/ritzau/AP

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs