MediaWatch

EU kræver hurtig handling efter endnu et journalistdrab

En 30-årig bulgarsk journalist blev lørdag fundet dræbt. De ansvarlige skal retsforfølges, lyder det fra EU.

Viktoria Marinova blev fundet dræbt lørdag. | Foto: Ritzau Scanpix/AFP/TVN.BG

EU-Kommissionen kræver hurtig og grundig handling fra de bulgarske myndigheder, efter at en 30-årig journalist blev fundet dræbt lørdag i byen Ruse i det nordlige Bulgarien.

"Kommissionen forventer, at de ansvarlige myndigheder foretager en hurtig og grundig undersøgelse. De ansvarlige for drabet skal retsforfølges. Det skal klargøres, om drabet er linket til hendes arbejde."

"Vi skal sørge for, at journalister overalt er i sikkerhed, så de kan bidrage med deres uundværlige bidrag til vores demokratiske samfund," siger cheftalsperson for EU-Kommissionen Margaritis Schinas på et pressemøde mandag.

Journalisten, tv-vært Viktoria Marinova, arbejdede som undersøgende journalist på en lokal tv-station. Den seneste tid havde hun dækket en sag om mulig korruption i Europa-Parlamentet.

Marinova er den tredje journalist, der er blevet dræbt i et EU-land det seneste år.

Også EU-Kommissions første næstformand, Frans Timmermans, kræver retfærdighed. Han er kommissær for retsstatsprincippet. 

"Jeg er chokeret over det forfærdelige mord på Viktoria Marinova. Igen falder en modig journalist i kampen for sandhed og mod korruption."

"De ansvarlige skal stilles til ansvar øjeblikkeligt af de bulgarske myndigheder," skriver han på Twitter. 

Marinova blev dræbt af slag i hovedet og kvælning, oplyser den regionale anklager i Ruse, Georij Georgiev.

Hun havde desuden været udsat for voldtægt, siger landets indenrigsminister, Mladen Marinov. Han afviser, at drabet skyldes hendes arbejde. 

Bulgarsk politi oplyser, at de undersøger alle mulige scenarier. Heriblandt også et muligt link mellem drabet og Marinovas virke.

Sidste oktober blev en af Maltas mest kendte undersøgende journalister Daphne Caruana Galizia dræbt af en bilbombe. I februar blev den slovakiske journalist Jan Kuciak skudt i sit hjem.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs