MediaWatch

DR er ikke helt i mål med frivillige redaktionelle fratrædelser

Omkring 22 redaktionelle DR-medarbejdere har søgt om en frivillig fratrædelse, men alle er endnu ikke forhandlet endeligt på plads, skriver Journalisten.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Aftalerne er endnu ikke faldet helt på plads for samtlige omkring 22 redaktionelle DR-medarbejdere, der har søgt om en frivillig fratrædelse. Det skriver Journalisten.

Omkring 20 frivillige fratrædelser er forhandlet færdige. Derudover har enkelte medarbejdere trukket deres ansøgning tilbage, ligesom enkelte nye har søgt om en frivillig fratrædelse efter fristens udløb. Det betyder netto, at der fortsat mangler enkelte forhandlinger at blive afsluttet, oplyser Henrik Vilmar, fællestillidsrepræsentant for DR's journalister, til Journalisten.

De frivillige fratrædelser går forud for den såkaldte sindedag onsdag 10. oktober. Her varsler DR's ledelse over for de berørte medarbejdere, hvem ledelsen har i sinde at afskedige.

"Den ultimative deadline er jo på onsdag, så der skal forhandlingerne selvfølgelig nok være færdige. Indtil da er det jo positivt, hver gang en frivillig fratrædelse forhandles på plads. For så er der en fyring mindre på onsdag," siger Henrik Vilmar til Journalisten.

På tværs af alle DR's faggrupper havde omkring 60 medarbejdere søgt om en frivillig fratrædelse ved deadline sidste mandag. I alt nedlægger DR 375-400 stillinger. Det sker som et led af DR's spare- og strategiplan, der skærer 420 mio. kr. af de årlige omkostninger, når planen er fuldt indfaset i 2021.

Godt 60 medarbejdere har søgt frivillig fratrædelse i DR

DR pønser ikke på nye besparelser før 2022

DR står over for yderligere trecifrede millionbesparelser i 2021

Sådan ser planerne for DR's fremtid ud 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs