MediaWatch

Lars Mikkelsen nomineret til international tv-pris

Den danske skuespiller er nomineret til en Emmy i selskab med skuespillere fra Brasilien, Canada og Tyrkiet.

Foto: Tine Harden/PR/DR

Den danske skuespiller Lars Mikkelsen er onsdag eftermiddag blev nomineret til en international Emmy-pris for sin rolle i DR-serien "Herrens Veje". 

Det skriver International Academy of Television Arts og Sciences (IATAS), der står bag prisen, i en pressemeddelelse. 

Mikkelsen er nomineret i kategorien Bedste Mandlige Skuespiller og skal kæmpe om prisen med skuespillerne Julio Andrade fra Brasilien, Billy Campbell fra Canada og Tolga Saritas fra Tyrkiet. 

"Ser man på den store variation og geografisk spredning blandt dette års nominerede, så står det klart, at talentfulde præstationer på tv er et globalt fænomen," siger Bruce L. Paisner, der er præsident for IATAS, i pressemeddelelsen om dette års felt.

Mange DR-nomineringer

Tidligere har de danske skuespillere Sofie Gråbøl og Sidse Babett Knudsen været nomineret i kategorien Bedste Kvindelige Skuespiller for deres roller i hhv. "Forbrydelsen" og "Borgen". Dog uden at vinde. 

DR, der står bag serien Herrens Veje, har dog haft stor succes ved tidligere Emmy-shows. 

22 gange er DR-serier blevet nomineret til prisen for Årets Serie. 

Fire gange har det ført til sejr - blandt andet for "Livvagterne" i 2009, "Ørnen" i 2005, "Nikolaj og Julie" i 2003 og "Rejseholdet" i 2002.

Vinderne bliver afsløret ved en stor ceremoni i New York 19. november.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs