MediaWatch

Dokumentarproducenter frygter for fremtiden

Blandt andet den afskaffede filmforpligtelse for DR og TV 2 får producenter af dokumentarfilm til at se sort på fremtiden, når der skal hentes finansiering til film.

Joshua Oppenheimer og Signe Byrge Sørensen, hhv. instruktør og producer, af den Oscar-nominerede dokumentarfilm "The Act of Killing". | Foto: Ritzau Scanpix/AP/Chris Pizzello

Det bliver sværere at finansiere danske dokumentarfilm fremover. Sådan lyder det fra flere producenter over for Politiken.

Producenternes bekymring bunder bl.a. i det medieforlig, der blev indgået i juni. Her blev det vedtaget at fjerne DR og TV 2's filmforpligtelse, der har bidraget med omkring 130 mio. kr. årligt. I stedet øges den generelle filmstøtte med 120 mio. kr., ligesom DR og TV 2 fortsat er forpligtet til at engagere sig i dansk film. Der er dog ikke sat beløb på, hvor mange penge de to statsejede tv-selskaber skal poste i danske film årligt, men derimod for DR's vedkommende antal. Kravene til TV 2's engagement i dansk film er endnu ikke fastlagt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Organisationer: EU-afgørelse baner vej for digital nulmoms på magasiner

EU's ministerråd har godkendt en ændring af et momsdirektiv, som giver EU's medlemslande større fleksibilitet i forhold til at indføre fx nulmoms. Ifølge Danske Medier, Grakom og Dansk Erhverv er det et grønt lys fra EU-side til at udvide digital nulmoms til digitale magasiner i Danmark.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs