MediaWatch

DF beskylder DR for brud på public service-kontrakt

Dansk Folkeparti mener, at DR går stik imod public service-kontrakten ved at sløjfe daglige sportsnyheder på tv. "Vi laver en fokusering, hvor sporten kommer til at udkomme rigtig meget på dr.dk og i radioen," lyder det fra generaldirektør.

Morten Marinus, medieordfører, Dansk Folkeparti. | Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Der skal spares 24 pct. på DR's sportsindhold, de daglige sportsnyhedsudsendelser på tv forsvinder, og DR vil fravælge at dække en række sportsgrene. Det meldte DR ud i går, da public service-virksomheden fortalte omverden om sine planer frem til og med 2021.

Besparelserne på sportsindholdet får Morten Marinus, Dansk Folkepartis medieordfører, til over for TV 2 at beskylde DR for at bryde public service-kontrakten, der ligeledes blev præsenteret i går. Af kontrakten fremgår det bl.a., at "der skal være alsidighed i dækningen i sportsnyheder, transmissioner og dokumentarer."

Og den formulering mener Morten Marinus altså ikke, at DR lever op til med de varslede besparelser på sportsområdet.

"Når der står sportsnyheder direkte defineret i kontrakten, så er det nyheder, underforstået daglige udsendelser, om sport. Man kan jo ikke nøjes med at lave et nyhedsprogram én gang om ugen. Det her er om igen," siger Morten Marinus til TV 2.

DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, henleder opmærksomheden på, at DR fortsat vil dække sport. Det vil blot ske med dr.dk og P3 som udgangspunkt.

"Det er en virkelig hård prioritering - både blandt stofområder, platforme og kanaler. Vi ser en udvikling, hvor både nyheder og sport i højere grad bliver efterspurgt på digitale platforme, og derfor laver vi en fokusering, hvor sporten kommer til at udkomme rigtig meget på dr.dk og i radioen," siger hun til TV 2.

Trist, målløs og positiv: DR's fremtid får vidt forskellige reaktioner med på vejen

Chef for DR's hovedkanal stopper

Tallene, datoerne og titlerne: Få de vigtige nedslag i DR's spareplan 

Mere fra MediaWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

B.T. fyrer 11 medarbejdere

Som led i B.T.’s nedlægning af storbyredaktionerne og printavisen blev 14 redaktionelle medarbejdere varslet en afskedigelse. Tre af dem er nu omplaceret, fortæller ansv. chefredaktør Pernille Holbøll.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs