MediaWatch

Analyse: Dyrt at være Netflix-kunde i Norden

Selvom udbuddet af film og serier faktisk er mindre på Netflix i flere nordiske lande end i f.eks. England, er prisen højere, viser analyse.

Scanpix Ritzau/Reuters/Mike Blake
Foto: Scanpix Ritzau/Reuters/Mike Blake

En beregning fra den britiske virksomhed Comparitech udpeger nordiske lande som nogle af de dyreste steder at se Netflix, skriver Politiken.

Mens det i Danmark koster 79 kr. om måneden og opefter for et abonnement på Netflix' serier og film, starter prisen i de lande, hvor det er billigst, ved 35 kr. ifølge analysen.

Til gengæld er udbuddet faktisk mindre. I lande som Japan, Canada, USA og Storbritannien har abonnenter adgang til mere end 5000 titler, mens det i Sverige og Norge ligger under 3500. Det fremgår ikke, hvad tallet er for Danmark.

Flere ting spiller ind på prisniveauet - både størrelsen på de enkelte markeder og dermed kundegrundlag samt de lokale priser for rettigheder har noget at skulle have sagt.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Yousee lancerer egen tv- og streamingkanal, flere regnskaber blev præsenteret, og TV 2 rykker rundt i sin aftenflade på hovedkanalen. Kom med på rundtur til ugens begivenheder i mediebranchen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere