MediaWatch

Analyse: Dyrt at være Netflix-kunde i Norden

Selvom udbuddet af film og serier faktisk er mindre på Netflix i flere nordiske lande end i f.eks. England, er prisen højere, viser analyse.

Foto: Scanpix Ritzau/Reuters/Mike Blake

En beregning fra den britiske virksomhed Comparitech udpeger nordiske lande som nogle af de dyreste steder at se Netflix, skriver Politiken.

Mens det i Danmark koster 79 kr. om måneden og opefter for et abonnement på Netflix' serier og film, starter prisen i de lande, hvor det er billigst, ved 35 kr. ifølge analysen.

Til gengæld er udbuddet faktisk mindre. I lande som Japan, Canada, USA og Storbritannien har abonnenter adgang til mere end 5000 titler, mens det i Sverige og Norge ligger under 3500. Det fremgår ikke, hvad tallet er for Danmark.

Flere ting spiller ind på prisniveauet - både størrelsen på de enkelte markeder og dermed kundegrundlag samt de lokale priser for rettigheder har noget at skulle have sagt.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs