MediaWatch

Filmfond frygter for sin overlevelse uden støtte fra hovedstaden

En stor del af Copenhagen Film Funds økonomiske grundlag forsvinder i 2019, hvor fonden ikke er på Københavns Kommunes budget. "Helt uforståeligt," lyder det fra fondens direktør. Også Dansk Folkeparti ærgrer sig.

"The Danish Girl", som billedet her er fra, er blandt de film, som Copenhagen Film Fund har ydet støtte til. | Foto: Ritzau Scanpix/Bax Lindhardt

Københavns Kommune har de seneste år spyttet penge i kassen hos Copenhagen Film Fund, der arbejder for at trække tv- og filmproduktioner til hovedstaden. Men finansieringen får en ende i 2019, fremgår det af kommunens budgetaftale for 2019.

Kommunen bidrog i 2018 med 8 mio. kr. til fonden, der blev stiftet af Producentforeningen i 2013. Det er mere end halvdelen af fondens årlige investeringer i filmproduktioner, der har ligget på mellem 13 og 15 mio. kr. de seneste år.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs