MediaWatch

Prognose spår vækst i det danske bogsalg

Konsultentvirksomhed tror på, at det danske bogmarked vil vokse i de kommende år i modsætning til markederne i vores skandinaviske nabolande.

Ritzau Scanpix/Jeppe Bjørn Vejlø
Foto: Ritzau Scanpix/Jeppe Bjørn Vejlø

Revisions- og konsulentvirksomheden Pricewaterhousecoopers (Pwc) forudser, at det danske bogmarked de kommende år vil være i vækst. Det skriver Politiken.

Pwc tager årligt temperaturen på mediebrancherne i en lang række lande, og for bøgernes vedkommende i Danmark vil der ifølge Pwc's prognose blive tale om en årlig vækst på 1,9 pct. i perioden 2018-2022. I vores nabolande Sverige og Norge vil der ifølge Pwc's estimater være et årligt fald på hhv. 1,3 og 0,3 pct.

Pwc forudser, at det særligt er salget af undervisningsbøger, der vil trække væksten på det danske marked med en årlig vækst på 5,9 pct. Samtidig vil e-bøger bidrage til væksten, men alligevel vil kun hver femte bog solgt til private i 2022 være en e-bog vurderer Pwc.

"Når man tager den digitale udvikling inden for andre medier i betragtning, holder den trykte bog skansen. Papiret holder længere, end man troede. Udviklingen imod digitale løsninger i bogbranchen er derfor ikke så udtalt som inden for andre brancher som eksempelvis musikbranchen, hvor det gamle medie nærmest er udraderet," siger Leif Ulbæk Jensen, partner hos Pwc, til Politiken.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere