MediaWatch

Warner Bros. vil have mere mangfoldighed i filmproduktionen

Som det første store filmselskab i Hollywood vil Warner Bros. indføre en politik, der skal sikre, at selskabets ansatte foran og bagved kameraet afspejler befolkning og minoritetsgrupper bredt.

Streamingtjenesten HBO Nordic er en del af Warner Bros.-koncernen | Foto: Screenshot fra hbonordic.com

Mangfoldighed i filmindustrien er kommet på dagsordenen i Hollywood, efter skuespiller Frances McDormand satte fokus på temaet i en tale ved årets Oscaruddeling.

Og nu tager filmstudiet Warner Bros. teten, skriver Berlingske, der bl.a. citerer The Guardian, og lover at indføre en politik, der skal sikre større diversitet i selskabets produktioner.

Den nye politik, som også kommer til at gælde Warner Bros. søsterselskaber som HBO og Turner, er inspireret af begrebet "inclusion rider", som Frances McDormand slog et slag for i sin Oscartale. Slagordet dækker over en klausul, som skuespillere kan kræve at få skrevet ind i deres kontrakter, og som forpligter det filmselskab, der hyrer dem, til at have mangfoldighed som kompas, hvad angår køn, hudfarve, seksualitet, religion m.v., for at modarbejde stereotype, ensidige miljøer på film.

Koncernen har ikke sat dato og køreplan for, hvordan målet skal nås, men vil ifølge The Guardian på et "tidligt tidspunkt i produktionen i et samarbejde mellem forfattere, producere og instruktører lægge en plan for implementeringen af løftet om diversitet og inklusion i deres projekter".

Derudover lægger medieselskabet op til at udarbejde en årlig rapport, der gør status på arbejdet.

Mere fra MediaWatch

Corydon: Vi har givet advokaterne frie hænder

Børsen igangsætter advokatundersøgelse efter mistanke om mulig snyd med statens corona-hjælpepakke. Ifølge topchef Bjarne Corydon kan det mulige urene trav have været tungen på vægtskålen, som afgjorde, at Børsen fik en større andel af tabet kompenseret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs