MediaWatch

Internationalt medieselskab investerer i dansk filmproducent

Filmselskabet bag tv-serier som "Broen" og film som "Festen" og "Kongekabale" får et fransk tv-selskab om bord som ny partner. Det skal brede selskabets produktioner længere ud i Europa, fortæller direktør og medstifter.

Antboy er en af de filmproduktioner, Nimbus Film har solgt til udlandet. | Foto: Nimbus Film

Det franske tv-selskab Newen, der er en del af den internationale tv-koncern TF1, bliver ny partner til Nimbus Film og køber en tredjedel af det danske produktionsselskab. Nimbus Film har bl.a. produceret dramaserien "Broen", "Den bedste mand", "Flammen & Citronen" og "Festen".

Ambitionen er, at investeringen, der sikrer Newen 33 pct. ejerskab af Nimbus, skal styrke produktionsselskabets position både i Danmark og internationalt ved bl.a. at tilføre flere ressourcer til Nimbus Films udvikling, produktion og distribution inden for både film og tv, oplyser direktør og medstifter, Birgitte Hald.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs