MediaWatch

Cinemateket åbner filialer i Odense og Aalborg

Fra årsskiftet vil der være ugentlige events i nye filialer af Cinemateket, der ser dagens lys i landets tredje- og fjerdestørste by.

Foto: Jørgen True/PR/Det Danske Filminstitut

Biografen Cinemateket, der drives af Det Danske Filminstitut og har fokus på typisk lidt smallere film end andre biografer, ruller fra årsskiftet filmtilbuddet ud i to nye byer. Det sker, når nye filialer åbner i Odense og Aalborg, skriver Altinget.

De to filialer får hjemme i Café Biografen i Odense og Biffen i Aalborg, som vil have ugentlige filmevents og -visninger, der vil være et udsnit af Cinematekets københavns program. I forvejen har Cinemateket haft et samarbejde med biografen Øst for Paradis, der ligger i Aarhus, siden nytår.

Præsentationen af de to nye samarbejder i Danmarks tredje- og fjerdestørste by kommer i en tid, hvor Det Danske Filminstituts geografiske placering er til debat. Instituttet – og Cinemateket – har hjemme i Gothersgade i det centrale København, men Dansk Folkeparti har foreslået, at instituttet skal flytte til Svendborg for at sikre en – ifølge Dansk Folkeparti – bedre geografisk balance.

Partiets kulturordfører, Alex Ahrendtsen, kalder over for Altinget åbningen af de to nye Cinemateket-filialer for "et lille skridt i den rigtige retning".

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs