MediaWatch

BBC's pensionsfond har aktier i konkurrenterne Netflix og Facebook

Mens BBC's ansatte ifølge generaldirektøren kæmper med konkurrence fra techkoncerner som Facebook, Google og Netflix, har medievirksomhedens pensionsfond satset en masse penge på, at selv samme konkurrerende virksomheder fortsat har succes.

Foto: Ritzau Scanpix/Frank Augstein

BBC's egen pensionsfond, som ansatte i koncernen har haft mulighed for at blive en del af indtil 2010, har sat store summer i konkurrerende techvirksomheder. Fondens største individuelle aktieinvestering er en post i Amazon, som er 48 mio. pund værd - svarende til 395 mio. kr. Det skriver The Guardian.

Derudover har fonden også aktier i Googles modervirksomhed Alphabet for, hvad der svarer til 43 mio. pund, for 35 mio. pund aktier i Facebook, en 24 mio. pund stor aktiepost i Apple og for 23 mio. pund aktier i Netflix.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs