MediaWatch

Minister: Princippet om åbenhed må i nogle tilfælde vige for andre hensyn

Åbenhed blev sat på bagsædet, da Kulturministeriet i første omgang valgte at holde svar på spørgsmål om det planlagte TV 2-salg fortrolige. Andre hensyn må nogle gange vægtes højere, skriver Mette Bock i svar til Folketingets Kulturudvalg.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Det var helt i orden og inden for skiven, at en række svar på spørgsmål om det påtænkte – og senere skrinlagte – TV 2-salg i første omgang blev holdt fortrolige. Det skriver kulturminister Mette Bock (LA) i et svar til Folketingets Kulturudvalg.

For at sætte svaret i rette sammenhæng begynder vi med lidt baggrund. Dansk Folkepartis medieordfører, Morten Marinus, stillede i maj en række spørgsmål til kulturministeren om det TV 2-salg, som regeringen lagde op til i sit udspil til et kommende medieforlig. Da ministeren svarede på spørgsmålene i juni, blev de gjort fortrolige, så omverden ikke kunne læse svarerne – hvad der ellers er normal kutyme for den type spørgsmål.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs