MediaWatch

Minister: Princippet om åbenhed må i nogle tilfælde vige for andre hensyn

Åbenhed blev sat på bagsædet, da Kulturministeriet i første omgang valgte at holde svar på spørgsmål om det planlagte TV 2-salg fortrolige. Andre hensyn må nogle gange vægtes højere, skriver Mette Bock i svar til Folketingets Kulturudvalg.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Det var helt i orden og inden for skiven, at en række svar på spørgsmål om det påtænkte – og senere skrinlagte – TV 2-salg i første omgang blev holdt fortrolige. Det skriver kulturminister Mette Bock (LA) i et svar til Folketingets Kulturudvalg.

For at sætte svaret i rette sammenhæng begynder vi med lidt baggrund. Dansk Folkepartis medieordfører, Morten Marinus, stillede i maj en række spørgsmål til kulturministeren om det TV 2-salg, som regeringen lagde op til i sit udspil til et kommende medieforlig. Da ministeren svarede på spørgsmålene i juni, blev de gjort fortrolige, så omverden ikke kunne læse svarerne – hvad der ellers er normal kutyme for den type spørgsmål.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs