MediaWatch

DR-chef forsvarer krimiserie efter anmelderkritik

Den nye sæson af krimiserien "Mord uden grænser" har fået hård medfart blandt anmelderne, der bl.a. kalder produktionen uinteressant. DR's tv-chef mener, det kan skyldes, at forventningerne har været for høje.

Foto: DR

Opdateret 22.8. med oplysning om, hvem der er manuskriptforfattere på anden sæson.

Selvom tv-serien er teknisk flot, halter handlingen efter i den nye sæson af DR1's krimiserie "Mord uden grænser". Sådan lød det blandt flere anmeldere af serien, efter første afsnit gled over skærmen søndag aften, skriver dr.dk.

Blandt andet kaldte Berlingskes anmelder Jeppe Krogsgaard Christiansen afsnittet for "omtrent lige så interessant som en Big Mac-menu" og kvitterede med to stjerner, mens Soundvenue og Politiken gav afsnittet tre stjerner, hvor sidstnævnte understregede, at serien er flot filmet, men "desværre ikke videre spændende".

De hårde toner har fået DR's tv-chef Emma Kronqvist til at svare på kritikken. Hun tror, de få stjerner skyldes høje forventninger.

"Helt generelt håber man jo altid, at en sæson to lever op til den første sæson. Så måske har forventningerne været højere denne gang, og det har første afsnit ikke kunnet leve op til," siger hun til dr.dk og tilføjer: "Forhåbentlig kommer man bedre ind i historien i de kommende afsnit."

De ringe anmeldelser til trods høstede premiereafsnittet 652.000 seere søndag aften og var dermed det andetmest sete tv-program i sidste uge.

"Mord uden grænser" eller "The Team", som den også hedder, er en samproduktion mellem Nordisk Film og en række europæiske producenter. Første sæson af krimiserien blev sendt i 2015 på DR og var ligeledes en tværeuropæisk produktion med koncept af forfatterparret Mai Brostrøm og Peter Thorsboe. Duoen var også hovedforfattere på første sæson, mens Jesper Bernt og Kari Vidø er manuskriptforfatterne bag anden sæson.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs