MediaWatch

Flere Premier League-klubber behøver ikke tilskuere - de tjener nok på tv-rettigheder

Halvdelen af Premier League-klubberne ville kunne spille kampe uden tilskuere og stadig tjene penge - stigende tv-indtægter polstrer klubbernes kistebund.

Manchester City blev mester i den senest afviklede Premier League-sæson. | Foto: Ritzau Scanpix/AP/Rui Vieira

Tilskuerindtægterne på kampdage udgør en forsvindende del af klubbernes økonomi i den bedste engelske fodboldrække, Premier League, hvor lukrative tv-aftaler tegner sig for en voksende andel af indtægterne. Det skriver Finans med henvisning til en gennemgang af 20 Premier League-klubber, BBC har lavet.

Alene i perioden 2016 til 2019 tjener Premier League-klubberne 5,1 mia. pund, svarende til 42,6 mia. kr., på rettighedsaftaler med tv-stationerne BT og Sky. Dertil kommer naturligvis salget af tv-aftaler uden for Storbritannien, hvilket bringer den samlede sum op på 8,2 mia. pund, altså 68,6 mia. kr.

Ifølge opgørelsen kunne halvdelen af klubberne således spille uden tilskuere i 2016/2017-sæsonen og stadig ende med plus på bundlinjen, skriver erhvervsmediet.

Hvorvidt loftet for, hvad tv-stationerne er villige til at betale, er nået, er uvist, men ved den seneste budrunde for rettighederne til at vise den engelske fodboldrække fra 2019 til 2022, endte Sky og BT dog med at betale mindre end tidligere, helt præcist 4,4 mia. pund, skriver Finans.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs